13 december 2011

Sankta Lucia

Att försöka förklara vad Lucia är för något för någon som aldrig har hört talas om det är knepigare än vad det låter.

"Det är liksom en flicka i vit klänning och sen har hon ljus på huvudet och går jättelångsamt. Och sen kommer ett helt gäng med andra tjejer i vita klänningar fast de har bara glitter eller kransar utan ljus. Och de går i ett tåg, nej alltså inte train.. vad heter det nu då.. Ja men i alla fall, och sen kommer killarna och, jo de har också klänning jag vet inte varför, nej det är inte ku kux klan! Ibland är det stjärnor på strutarna, nej jag vet inte varför de har strutar faktiskt.. Nej, ingen brukar börja brinna! Ja, sen sjunger man sånger och så och.. skratta inte! Det är faktiskt alldeles seriöst, man sjunger massvis med religiösa sånger. Fast ibland om pepparkakor förstås. Och tomtar. Fast tomtarna är bara med på dagis. Ja, alltså i luciatågen. Barnen! Jomen luciatågen är överallt, i varje skola och varje stad och sen i hela landet och.. Äsch, sluta nu, det är väldigt vackert och väldigt mycket jul! JO!"

I alla fall så bakade jag lussekatter och bryggde glögg och samlade alla i köket och tvingade dem att lyssna på I want a hippopotamus for Christmas (best xmas song ever). Förmodligen var det jag själv som var allra mest exalterad, men de tyckte åtminstone att Swedish Xmas tradition is pretty awesome.






2 kommentarer:

  1. Ser mycket juligt och mysigt ut!
    Ser att folk varit dåliga på att kommentera, men du ska veta att bloggen läses och kollas var dag!
    (valde dock att svara nu då det gått några dagar sen senaste inlägget så att du ska fortsätta posta)

    // Viktor

    SvaraRadera
  2. Tack Viktor! Försöker uppdatera så fort det hänt nått nytt, men just denna veckan behövdes minsann en liten push. :) Tre nya inlägg uppradade, och ett eller två till på ingång! S.

    SvaraRadera