18 juni 2012

tårtkalas, putanesca, midnattschampagne och mellanstadiedisco fast för vuxna

Lördag var kalas! På massvis med sätt. Pontus och jag vaknade toksent och gjorde pannkakor med lime och socker. Vid femtiden masade vi oss iväg till Andrea och Erik som höll kalas för den andra Pontus som fyllde år! Det var helt underbart, med klassisk tårta a la Andreas mamma och nybakta bullar med tokmycket pärlsocker och kex och saft och kaffe. Och så satt vi i ring och åt på vackra fat med servetter i knät och samtalade som små farbröder och tanter. Så himla fint.

När de flesta avdunstat från kalaset och vi bara var fem kvar bestämde vi oss för att laga Pasta Putanesca! Och sen kom en australienare med cykelintresse som Erik plockat upp på gatan tidigare under dagen och gjorde sällskap han med.

Efter maten bestämde vi oss för ett glas midnattschampagne, innan vi gav oss ut i natten. Vi hamnade på världens mest surrealistiska fest, som var som ett mellanstadiedisco från en film, med papier maché-pumpor i taket, en pyramid i uv-ljus, öl för 30 kr (kanske inte så jag minns femman, men..) och musik utan text fast med konstigt gung. När vi såg att dagen var kommen tog vi buss 96 och skiljdes åt vid slussen.

Sen var det söndag igen. Vilodagen. Så då gick vi på spelning.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar