20 februari 2012

Secret Rock Pool

Daisy tog med mig till det absolut häftigaste stället hittills. Det är hemligt och visas bara för icke-locals som ändå kommer glömma bort vägen dit. Tyvärr i spöregn, men är det sista dagen så är det! Så vi kämpade oss ner för hala lerväggar och snår och blöta stenar och efter mycket besvär kom vi fram till världens vackraste lilla inhägnad. En alldeles egen, hemlig, helt naturlig pool bland klippor och vassa stenar. So rough and still so beautiful (kan inte översätta rough tillräckligt bra). Vi riskerade våra liv och hoppade i trots bullrig åska och blixtar och smattrande regn - så himla värt det. Vattnet var ljummet och sanden var mjuk, fiskarna simmade runt våra fötter och... jamen kolla bara (om det ens syns på bild?). Platsen Gud lade den där söndagen på.

Där nere till vänster! Ser ut som en liten vattenpöl på bilden, så långt gick vi.

En superhög klippvägg. Ser ut som en jättedyr skupltur - men icke. Havet och vindarna har format helt själva.

Där! Till höger!




Och plötsligt vid vattenbrynet dök ett par knallrosa stenar upp! Som att någon målat dem med färg, aldrig sett nått liknande.

Där i gräset nånstans är "stigen". Och där nånstans bestämde sig en fet blodigel för att mumsa på min ankel ett slag. Upptäckte det i bilen och fick stanna i panik för att slita loss den (vilket inte gick), så jag fick dra av hela strumpan och slå med skon. Vilket äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar