5 november 2011

KAIKOURA

efter en minst sagt aventyrlig fard genom arthur's pass (innebar tre motorstopp, varav en farlig = panikattack, daliga bromsar, nastan slut-pa-bensin-stopp, fagelattack...) kom vi lattade fram till kaikoura. en underbar kuststad dar man (om man har pengar, alltsa inte vi) kan simma med delfiner! vi gick pa det billigare alternativet att promenera runt peninsulan, vilket resulterade i en femtimmarspromenad med salspaning!


lyxade till det med hostel for tva natter pa ett stalle som hette lazy shag! var sjalaglada for RIKTIG mat igen och bakade scones och gjorde pastasas och drack tusen koppar te. daniel, som tjuvakte med oss till wanaka, dok av en slump upp pa exakt samma hostel, vilket blev ett kart aterseende! firade med ukulele och flight of the conchords.


paborjar promenaden!

titta titta!



nar vi skulle runt nasta udde var det miljoooooontals faglar som satt och hackade. modiga som vi ar (vi har ju hoppat bungy jump?) traskade vi rakt in i fagelnastet. big mistake. direkt kom en ilsken mas flygandes rakt emot oss och slappte en jatteklutt rakt pa alexandra. vi fatta vinken och vande om.

vi flydde snabbt upp pa berget i en av de brantaste backarna jag klattrat i. nastan vaggbrant (!), men sma lerklykor i berget gjorde att det blev som sma trappsteg. lite laskigt pa den hojden, men vad skulle vi gora?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar