19 oktober 2011

UBUD

i ubud var vi med om mycket! ubud är bland annat känt för att ha makalösa hantverk, och jag köpte en superfin klänning i varmaste färgerna (har tyvärr ingen bild, kom jag precis på..)! vi var hela svenskgänget (5) som trängde ihop oss på madrasser och sängar huller om buller i samma hotellrum! supermysigt :)

på kvällen gick jag och hanna och såg traditionell balinesisk dans, vilket var en ganska speciell upplevelse.. lustiga danser, makalösa sminkningar och kostymerna gjorde att dansarna såg ut att direkt ha hoppat ner från de superdetaljerade stenskulpturerna som finns överallt och fyllts med tusen färger.






dagen efter var vi i monkey forrest, vilket ju var huvudattraktionen i ubud! klara, som var livrädd redan innan, blev direkt attackerad av en liten apa. man hade fått noggranna insruktioner om att inte se ut att gömma mat, och när hon stack ner handen i väskan för att plocka upp kameran passade den lilla apan på! stackars klara, men gud vad vi skrattade. en efter en blev vi färre som vågade var kvar, men jag och peter tog oss runt hela skogen! så himla mycket fin natur och söta apor (något läskigt var det dock...)








ännu mer skakande (heh..) var JORDBÄVNINGEN! vi stod precis utanför monkey forrest när vi trodde att en jättestor buss körde förbi. när folk började skrika och springa ut på gatan fattade vi vinken och gjorde detsamma. hjärtat var högt upp i halsgropen och vi skakade som bara den i ett par minuter efteråt. allt gick dock bra! allt som allt kände vi av den i kanske 10-15 sek, trots att det kändes som en evighet. spännande, men inget vi behöver uppleva igen. kanske bra att bli påmind om i vilken del av världen vi befinner oss i.. OCH KOM IHÅG ATT JAG ÄLSKAR ER!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar