7 oktober 2013

sverigesurf

En blåsig dag i juli/augusti fick storebror med oss på en av hans kanske allra galnaste upptåg - Sverigesurf! Det var så in i helsikes roligt och så sjukt jäkla jobbigt på en och samma gång. Den kraft och framförallt envishet som krävs för att ta sig ut i svenskt vatten i mer eller mindre storm är något annorlunda än att glassa på vågor på Bali eller Barbados, helt klart. Brädorna flög åt alla håll redan innan vi var i vattnet och bilderna på det här blev helt underbara så ni får ta del av dem allihop. SÅ HIMMELENS KUL!









Efter en timme i vattnet kröp jag upp på stranden helt shaky och efter att jag och Abril fått på oss ca tre lager kläder åkte vi i racerfart till Mölle för att låta även storebror leka av sig i de lite större vågorna. Jag har nog aldrig njutit så mycket av varm choklad som då.



Såklart var inte äventyret slut där. Pontus kom plötsligt inskuttande i bilen och körde i våtdräkt i ännu mer rasande fart till ett surfspot med mindre folk. Vi visste att bensinen var oroväckande låg, men inte hade vi tid att stanna och tanka! Solen var ju på väg ner! I backen som leder ner till surfspotet, precis när vi hade världens vy över vågorna, började bilen knorra för att till slut stanna av. Medan Pontus glatt förberedde sig för surf och sprang iväg i blåsten fick vi snällt rulla ner och ställa oss på en liten gräsplätt och vänta på mörkret, en färdigsurfad Pontus och en glad vän med en dunk bensin. Bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar